Вярно е, че има изображения и фигури, издълбани в метал и камък, които притежават особени свойства. Причината на тия свойства не трябва да се приписва на веществото, а на божествена и магическа причина, по-горна и по-висша, както древните са я нарекли с точност „оръдие и духовна свръзка“. Чрез нея тялото и душата, същности отстоящи една от друга, се съединяват една с друга; така магнитът привлича желязото. Чрез ходатайството и намесата на това оръдие и на тая свръзка, древните влияели на мозъка, органите и веществата. Ала воля, упорство, чистота и ред други качества трябва да притежаваш, че да овладееш тези изображения …

  • Veneta Harizanova казва:

   Zdravei!! S nai- dobri 4uvstva i pojelaniq na Ignajden!!!Bydi zdrav i blagoslevenno deloto s koeto se zanimava6!!!
   Otdavna iskam da imam takyv simvol ,koito da me pazi i pomaga !No ne moga da opredelq koi e nai- podhod
   q6tiqt za mene.Bi li mi pomognal!? S nai- dobri 4uvstva.Lek i priqten den!!!:)

 1. Юлиана казва:

  Много красив сайт. Желая ви успех в бизнеса!
  Искам само да направя едно малко уточнение. Не е коректно да използвате за илюстрация на теорията си за „печати и магически изображения“ на „древните българи“ (каквото и да значи това) снимки като тази на Башчанската плоча по-горе.
  Първо, тя няма нищо общо с България, а е един от най-старите хърватски глаголически паметници. Издълбаните букви са с характерната хърватска ъглеста глаголица, а не с облата българска.
  Второ, това е категорично християнски текст, който няма нищо общо с „енергиите“, каквото и да разбирате под този термин. На практика плочата е документ за собственост на земя на манастира „Св. Луция“ и няма нищо мистично и трансцендентално в нея.
  Ето и текста от Башчанската плоча, преведен на новобългарски език:
  Аз, в името на Отца и Сина и Светия Дух, аз, абат Дръжих, написах това за земята, която даде Звонимир Крал Хърватски по своето време на “Св. Луция” пред свидетели: жупанът Десимир от Кробаво, Мартин от Лика, Прибенег от Винодол, Яков от Оток.
  Този, който отрече това, нека Бог да го прокълне и 12-те Апостоли и 4-те Евангелисти и ”Св. Луция”. Амин. И този, който тук живее, да моли Бога за нас.
  Аз, абат Добровит, построих тази Църква заедно с деветимата си братя във времето на Княз Косма, който владееше цялата Крайна. Тогава имаше манастир ”Св. Микула” в Оточац заедно със ”Св. Луция”.

 2. Aureliii казва:

  Тези символи наистина са много мощни .. това е руничен език и с ннего шега не бива, но има една голяма подробност , и тя е 4е трябва да се активират или да се внесе енергия в тях.. без .Без активиране те са най обикновенни рисунки.. И пак стигаме до извода, че мозъкът направляващ потоците от енергия е най мощното нещо на този свят.. ина4е нещата са красиви и аз бих си купил от тях